I kveld gikk det til helvete, og jeg skal fortelle deg hvorfor

Molefonken Olsen

Nå er det bare noen timer siden jeg og min bedre halvdel (hvorfor heter det det egentlig? Det er jo ikke slik at hun fysisk sett er en del av meg. Uansett.) gjorde standup på SkuBare her i Bodø. For min del gikk det grundig til helvete. Jeg fikk litt latter i starten, men så bare døde det. Det er verdens verste følelse, for som komiker er det latter du lever for. Ler folk er du konge, ler de ikke, da er du en idiot. Og i kveld var jeg en idiot.

Det var mye som gikk galt, og publikum hadde ingen skyld. Publikum har alltid rett. Sånn er det bare.

Jeg trodde jeg hadde forberedt meg godt. Deler av materialet hadde jeg brukt før, og det fungerte da, men ikke i dag. Men det viktigste var nok at jeg fant ikke godfølelsen. Ordene kom ikke slik jeg hadde tenkt. Det ble bare babling. Jeg stammet og glemte ting, og det ble bare ikke bra. Ting jeg trodde folk ville le av utløste heller gjesp enn latter. Det er da du skjønner at du suger.

Så dette skriver jeg altså klokka tolv natt til lørdag. Vil ha ned følelsene mine mens de ennå er ferske. Jeg er ikke klar til å hoppe utfor ei bru, men jeg er ikke fornøyd. Føler meg lei, og tviler på meg selv. Kanskje er jeg ikke noe flink til dette heller. Rart hvilke tanker som kommer.

Men mest er jeg tom. Jeg burde bare legge meg, men jeg må lande først. Må analysere nederlaget mitt grundig før jeg går til sengs. Tross alt, det eneste jeg kan gjøre er å lære. Standup handler om scenetid, og det har jeg ikke altfor mye av. Dette var min trettende gang, så kanskje er det noe av forklaringen. Litt god overtro er alltid en del av kunsten. Selv om kunsten jeg presterte i kveld best kan sammenliknes med et Marianne Aulie-bilde som har blitt skutt på med hagle. Nei forresten, noe sånt ville garantert blitt antatt til høstutstillingen eller blitt kjøpt inn av nasjonalmuseet.

Nei, det er bare å jobbe videre. Alt handler om hard jobbing, og det kan jeg i det minste gjøre. Selv om ting føles jævlig akkurat nå.

Slik så det ut. Foto: Elisabeth Pettersen

Blogglistenhits

Posted in Bodø, komedie, standup and tagged , , , , , .

One Comment

  1. Som de si: just suck it up. Alle store har gått på samme smell. Det e det vi lære av. Stå på, humor e en fin greie å for lite av i en ellers grå hverdag. Flott nisje du har kasta dæ inn i. Dette blir bra til slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.