Nei, det er ikke for lett å få sykemelding Per-Willy Amundsen!

Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen tar fullstendig feil når han kritiserer Abid Raja (Venstre) for å ha blitt sykemeldt etter at han ble utskjelt av Venstre-leder Trine Skei Grande.

Jada, jeg tenkte også mitt da jeg så overskriftene i går om sykemeldingen hans. En toppolitiker må da tåle såpass? Men det er ikke så enkelt. Avisene vinkler saker for å få lesere, og trekker dermed frem de mest oppsiktsvekkende tingene, pluss at vi ser ikke hele bildet. Hva vet vi om hva Raja har slitt med de siste ukene?

Les: Per-Willy Amundsen etter Raja-sykemelding: – Blitt for lett å få sykemelding

Når man så vet at utskjellingen ikke kom under fire øyne, men at den skjedde via en telefon på høyttaler i et møte der flere personer var til stede, bør det være lett å se at det kan ha vært tøft for ham. Det er bare å prøve å sette seg selv inn i situasjonen. Om Grande visste at telefonen var på høyttaler eller ikke betyr i bunn og grunn ikke så mye, for Raja må det ha føltes krenkende uansett.

Han ble jo heller ikke sykemeldt rett etter utskjellingen. Samtalen fant sted 10. november, altså for knapt fire uker siden, så det var ikke slik at Raja sprang til legen fort som faen for å bli sykemeldt. I mellomtiden har han også vitnet i en rettssak mot en mann som har kommet med grove trusler mot ham, og det er vel heller ikke egnet til å gjøre ham noe godt.

Selv om Abid Raja i kraft av sin stilling er å regne som en offentlig person, har han ikke noen plikt til å offentliggjøre hele grunnlaget for sykemeldingen. Akkurat det er en sak mellom ham og legen som sykemeldte ham, pluss kanskje hans arbeidsgiver, altså Venstre.

Det er utrolig lett å dømme folk uten at man har det hele og fulle bildet av en situasjon. Det må man tenke på før man poster slike kommentarer som det Per-Willy Amundsen har gjort.

Så, hva synes du? Skriv hva du mener i kommentarfeltet under. Men hold det saklig.

Posted in meninger, politikk, psykisk, Samfunn and tagged , , , , , , , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.