Hvorfor er folk så jævlig dumme når de diskuterer?

Jeg har det med å havne i diskusjoner. Det kan ha noe med at jeg er en kverulant, men det kan også være det at jeg liker å diskutere. Nå er det vel ikke den helt store forskjellen på de to, men greit. Problemet er bare at jeg gjerne kommer borti folk med helt idiotiske argumenter, eller ikke argumenter i det hele tatt. De snur gjerne ting helt på hodet også.

Et eksempel på det siste. Jeg begynte å diskutere barnevernet med ei på Facebook her om dagen. Hun kom med en masse påstander, men kunne ikke komme med noen eksempler på det hun påsto.

– Du får lete det opp selv, skrev hun.

Nei, jeg får ikke det. Det er faen ikke min oppgave å finne beviser for dine påstander. Påstår du noe sensasjonelt, så må du komme med sensasjonelle beviser!

En annen ting var han som postet en avisartikkel fra 2016 om en gruppe asylsøkere (nei, de var ikke flyktninger på det tidspunktet. Flyktning er man hvis man har fått status som det, og da er man ikke lenger på et asylmottak) som skulle flyttes til et annet asylmottak, men som nektet. Da en annen påpekte at denne artikkelen var minst to år gammel svarte han bare at «tror du det er noe bedre nå?»

Men for svarte! Hvis det ikke er noe bedre nå, så kom med en artikkel fra nåtida som viser det da! Du kan ikke bare slenge ut påstander på samme måte som en bonde slenger ut møkk i et håp om at noe skal feste seg. Igjen, det er din fordømte oppgave å komme med noe som dokumenterer påstandene dine. Det er ikke jeg som skal motbevise det.

Og så har du de som «bare spør». Ei jeg tidligere hadde som venn på Facebook kom for noen år siden med en rekke antisemittiske ting der hun «bare spurte» om det ikke kunne være slik og slik.

– Jeg påstår ikke noe som helst, jeg bare setter spørsmålstegn.

Nei, du gjør ikke det. I praksis kommer du med påstander på denne måten. Du er bare for feig til å si det rett ut. Alle som leser det du skriver skjønner at du mener det du bare spør om. Men når du kommer med det på den måten kan du avfeie motargumentasjon med at det var jo bare spørsmål. Det er i beste fall uhederlig debatteknikk, og i verste fall kalkulert spredning av hat mot en folkegruppe.

Jeg skjønner at de jeg her har nevnt muligens kommer til å kjenne seg igjen i det jeg skriver, og ærlig talt, så driter jeg i det. Jeg har i alle tre tilfellene sagt rett ut hva jeg mener til den det gjelder, pluss at de er anonymisert, derfor har jeg ikke dårlig samvittighet. Av og til trenger folk en realitetssjekk, og det gir jeg gjerne. De to første eksemplene er ren idioti, mens det tredje er mer i kategorien ondskap etter min mening. Og det er meninger jeg står for.

Posted in Innvandring, meninger, Norge, politikk, Samfunn, tanker and tagged , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.