Disse tingene tar jeg alltid med meg når jeg reiser

Du skal slippe å lese hvor mange boxere jeg tar med. Her er i stedet en liten oversikt over kjekt-å-ha-tingene jeg tar med.

Alle som har reist litt har nok sine rutiner, så også jeg når jeg i morgen drar to uker til New York. Jeg er mer enn litt glad i å kunne ta meg av ting selv, og det synes på det jeg tar med meg. Her kommer de i helt tilfeldig rekkefølge.

Multiverktøy

Jeg tar alltid med meg Leatherman-en min. Man vet aldri når en glidelås går i stykker, eller når du trenger å skru inn en skrue på et eller annet. Ikke at jeg har brukt den så mye på tidligere turer, men jeg er helt sikker på at jeg hadde trengt den hvis den ikke hadde vært med.

Guidebok

Lonely Planet-boka for stedet jeg skal til er alltid med. Man kan finne mye på nettet, men det kan være dyrt å bruke mobilnettet i utlandet, pluss at jeg liker å ha ei fysisk bok jeg kan slå opp i. Disse bøkene er etter min mening de beste på markedet. Og nei, jeg er ikke sponset, så dette kommer fra hjertet. (Men kjære Lonely Planet, hvis dere ser dette, så er jeg åpen for sponsing. Just saying.)

Bagasjevekt

Denne lille saken fra Biltema (fortsatt ikke sponset) er kjekk å ha med, så slipper du å ta med deg for mye, og å betale det gule ut av ørene i avgifter på flyplassen. Trikset er å pakke ting i håndbagasjen hvis det blir litt for mye. Jeg har til dags dato (bank i bordet) aldri opplevd at håndbagasjen har blitt veid. Noe som er bra, siden jeg har hatt med meg over 12 kilo av og til. Grensa er normalt åtte kilo, hvis du ikke visste det fra før av…

Bukse med mange lommer

Dette er egentlig ei jaktbukse som jeg alltid bruker når jeg går rundt på stedene jeg drar til. Den har vært med til Egypt, Tsjernobyl, Hollywood og mange andre steder, og det synes nok, er jeg redd. Men den er så praktisk og behagelig at den får henge med litt til. I alle fall til kona setter ned foten, og det er jeg redd ikke blir så lenge til. Den er hel i det minste. Uansett, det er veldig greit å ha mange og store lommer i buksa, for da er det plass til kart og andre ting som er greit å ha lett tilgjengelig.

Reiseadapter og dobbeltstøpsel

Strengt tatt ikke noe jeg alltid tar med meg, men når jeg nå skal til USA så er det en nødvendighet. Det er også greit med et dobbeltstøpsel slik at man kan bruke PC og lade mobilen samtidig. Det tar ikke mye plass, og veier heller ikke så mye.

Lapp med navn, adresse og telefonnummer i bagasjen

Å merke bagasjen utvendig er vel noe alle gjør. Det er ofte en god ide å legge en lapp med kontaktinformasjon inni bagasjen også. Utvendige lapper kan falle av, og da hjelper det godt hvis det er mulig å finne det sammen med klær og resten som du drar med deg.

Polstring for PC

Dessverre er PC-en min for stor for å ha i håndbagasjen, derfor må jeg legge den i kofferten. Da er det en fordel om den er godt pakket inn. Denne godt polstrede lommen med borrelåslukking var med en PC-sekk jeg kjøpte for noen år siden, og den bruker jeg alltid i slike tilfeller. Det har gått bra til nå i alle fall. Bank i bordet…

Siste tingen er en praktisk ting jeg har valgt å gjøre denne gangen. Jeg har nettopp kjøpt meg ny kamerasekk, og den har innganger på siden slik at det skal gå raskt å fram ting. Det er mulig at jeg er paranoid, men jeg synes ikke det er noen god ide når man går blant mange mennesker i en storby, så jeg har satt på strips på glidelåsåpnerne. Selvsagt har jeg kuttet dem ned, det på bildet er bare for å vise litt mer tydelig.

Har du noen ting du må ha med deg på reise, eller kanskje noen praktiske råd? La meg få vite det i kommentarfeltet under!

Vi reiser snart til New York, og blir der i to uker. Følg med på oppdateringer her, på Facebook og på Instagram! Lenker til mine sosiale medier finner du øverst på siden!

Posted in reising and tagged , , , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.