Jeg elsker New York. Men hvorfor er det ingen kvinnelige uteliggere her?

Etter snart ei uke i New York lurer jeg på hvorfor jeg kun har sett mannlige uteliggere.

Det er kanskje en smule depressivt å begynne med noe slikt, men la gå. Problemet er at du skal være ganske blind og jævlig kynisk for å ikke legge merke til dem. Bare utenfor hotellet hvor vi bor har det vært to, så man treffer dem fort. Ingen av dem ser ut til å være dopet eller noe, så jeg tipper dette er folk som ikke har jobb, og dermed ikke noe sted å bo.

Man treffer dem også på t-banen. Enten ligger de der, fordi det er varmt, eller så er de inne på togene og tigger. Gjerne med å snakke høylydt, men høflig, til alle som hører dem der de forteller hvorfor de trenger penger. Det er til å grine av.

Fortsetter under bildet.

Manhatten sett fra båten til Staten Island. Helt til venstre i bildet kan du skimte frihetsgudinnen. Alle foto: Jan Roger Olsen

Etter min mening så burde alle reise. Greit nok med miljøet, karbonavtrykk og alt det der. Man får litt andre perspektiver på ting, i alle fall hvis man tør å oppsøke de som ikke har det så godt. Altså går utenfor all inclusive, og alle turistfellene. For de er det faen meg mange av rundt om i verden, og neppe noe mer enn i New York. Og det er greit å gå i noen av dem. Vi var oppe på One World Observatory, som er utkikksplattformen i det nye One World Trade Center. Du sendes opp i 102. etasje i løpet av en 47 sekunders tur i en heis med skjermer på tre av sidene. Det er svimlende nok i seg selv, pluss at du kan se ut over det meste av New York og til tre stater fra observatoriet i 100. etasje. Du går nemlig ned to etasjer for å komme dit. Det koster ganske mye, det vil si rundt 30 dollar per person (gidder ikke sjekke nå), men det er verdt det.

Fortsetter under bildet.

Jeg aner ikke hva de protesterte imot disse to som høylydt spredte sin vrede ved Times Square, men jeg syntes jeg hørte noe om Trump og rettigheter. Godt mulig at de hadde noen gode poenger.

Men det beste med New York er at du ser folk med alle slags utseende, all slags bekledning og all slags status. Det er gode grunner til å kalle dette The Big Apple, for det er virkelig alle mulige slags mennesker her. Du skal jammen jobbe for å skille deg ut. Og til nå har amerikanerne i alle fall mot oss vært bedre enn sitt rykte. Spørr man etter veien, så svarer folk med et smil enten de faktisk kan hjelpe deg eller ikke. Da vi tok toget fra flyplassen til Penn Station, som er den sentrale jernbanestasjonen på Manhatten, spurte vi en mann som så litt mafiaaktig ut om vi faktisk var framme. Han var hjelpsomheten og blidheten selv, ikke noe problem. Men det er klart, man er jo en smule mer høflig når man spør enn det man er vant til fra Norge. Det gjelder å bruke sir eller ma’m og excuse me. For min del kommer det naturlig med at jeg bruker engelsk, så det er ikke noe problem.

Fortsetter under bildet.

Denne flotte utsoppede kalven fant vi i butikken Obscure Antiques & Oddities. Dette er en bruktbutikk hvor du kan finne mye rart. Da vi var innom hadde de et mumifisert hode, apeskjelleter og mange slags gamle medisinflasker, blant annet. Ambefales absolutt å stikke innom hvis du er i New York om så bare for å se. Veldig hyggelig betjening er det og.

Dette var en liten oppsummering av våre første dager i storbyen. Neten helt uten å nevne at vi sov cirka 14 timer dem første natta siden vi hadde vært våkne i cirka 38 timer da vi la oss første kvelden, og dermed var helt utslitte. Men det gjør ikke noe, og det er lov å hvile seg på hotellrommet når det trengs.

Har du noen kommentarer eller tips? Skriv under i kommentarfeltet!

Flere bilder under.

Våtservietter med et navn som pirret humoren min i et matbutikk ved hotellet.

Det er ikke alle politikjøretøyer som er store, selv ikke i New York…

Skilt ved inngangen til en kino på Times Square.

Vi kom over en vaskeekte demonstrasjon ved Central Park. Det så ut til at det var en gjeng med indere som protesterte mot det som så ut til å være det pakistanske konsulatet rett over gaten. Det gikk rolig og fredelig for seg.

Posted in meninger, reising, tanker and tagged , , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.