Det verste med å bli eldre er å ta imot ordre fra folk som er mye yngre enn meg!

Jeg er 41 år, og altså halvveis i livet. Det lever jeg godt med, bortsett fra en ting: Å ta imot ordre på jobb fra folk som er halvparten så gammel som meg.

Ærlig talt. En sjef er en som er mye eldre enn deg, og med lang erfaring. Gjerne grå i håret. Det er ikke en eller annen snørrvalp som har gått litt skole, og som tror de kan alt bare fordi de har en eksamen og en tittel. Jeg hater det. Intenst.

For all del, jeg skjønte at dagen ville komme. Siden jeg ikke har hatt noen ambisjoner om å bli leder selv, til tross for ledelsesstudier, så måtte det vel skje. Man blir ikke yngre heller, og på jobb er det ikke noe demokrati. Du vet hvem som bestemmer, og at du bare må lystre ordre. Men når han som kommer med ordren knapt har fått testiklene ned i pungen, da knyter det seg hos meg. – Kom tilbake når du har kommet over stemmeskiftet, småen, har jeg lyst til å si.

Litt bedre med damer. La oss være ærlige; damer blir tidligere moden enn menn. Det er et biologisk faktum som det ikke er lett å komme fra. Det gir dem en viss iboende autoritet i mine øyne.

Du skjønner at damer er mer modne bare med å se på hvordan de leker. Mens gutter dytter biler rundt om kring i en helvetes fart mens de lager noe som svakt ligner på brumming, er de mer med dukker. Alt sammen en forberedelse til å bli voksen, ta ansvar for andre enn deg selv og være flink. Slike mennesker hører jeg på.

Det er godt mulig at ting har forandret seg siden jeg var unge, og at jeg nå er sexistisk som bare faen, men det var slik da jeg vokste opp. Jeg satser på at ikke alt har forandret seg helt siden da. Det er lettere å bli fortalt hva jeg skal gjøre av folk som har tatt ansvar siden de var åtte enn noen som bare har fått større lekebiler.

Jeg bare gleder meg til jeg havner på gamlehjem. Kommer det en mannlig pleier inn på rommet mitt (eller salen, det blir vel neppe noen kommuner som har råd til enerom innen jeg stempler inn på death row, også kjent som sykehjem) skal de få merke hvem som er sjef. Sorry, men dere kommer til å få unngjelde for alle drittungene jeg har hatt som sjefer. Jeg håper virkelig at dere har godt betalt.

Posted in personlig, tanker and tagged , , , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.