Nå er jeg faen så lei av alt ungemaset!

Hvem er det som har bestemt at man må få seg unger så snart man har passert 20? For ikke å snakke om når man har blitt gift? Jeg er drittlei av maset!

Skal dere ikke få unger snart? Dere må få unger før dere blir for gamle. Jeg synes synd på unger med gamle foreldre.

Dette er bare noen kommentarer som har kommet min vei opp gjennom årene. At jeg har vært singel mesteparten av livet var visst ingen hindring. Enkelte mente at jeg måtte få meg unger like forbannet. For det er visst en selvsagt ting at man skal bli far eller mor så snart man har bikket 20, og det har ikke blitt noe bedre etter at jeg og Elisabeth giftet oss i høst. Noen tar det som en selvfølge at vi nå skal få barn. Jeg kan bare si en ting: Det er det slettes ikke!

Jeg har aldri skjønt hvorfor det skal være en selvfølge at alle mennesker skal bli foreldre. Det er jo ikke akkurat slik at menneskeheten er i ferd med å dø ut. Selv om mange venter på eldrebølgen i Norge, så er heller ikke det et argument for å få barn. Mens jeg var singel var det fullstendig uaktuelt for meg å få unger. Barn trenger både en mor og en far. Eller en far og en far, eller en mor og en mor, homofile må gjerne få unger hvis de vil. Men for meg har det aldri vært en drøm å få unger. Jeg har ikke utelukket det heller, jeg ville bare ha ei jeg ville dele resten av livet med først før jeg vurderte det. Nå har jeg det, men foreløpig passer det dårlig med barn for oss. Det er alt jeg vil si om den saken.

Hvorfor skjønner ikke folk at dette er høyst private ting? I praksis spør jo folk om vi har sex uten kondom eller p-piller når de spør om sånt. Går folk virkelig rundt og spør mennesker om de knuller ofte? Hvorfor ikke like gjerne slenge med et spørsmål om hva vi liker best i senga, badet, stua eller hvor vi har oss? Sånn når de er i gang, mener jeg?

Og hva med alle dem som ønsker seg unger, men som av en eller annen grunn ikke får det til? Jeg kjenner flere som er eller har vært i denne kategorien, og jeg vet hvor vondt det er med slike spørsmål for dem. Saken er vel det at de fleste unger blir unnfanget i fylla, eller fordi noen var for sen til å trekke seg ut. Dermed tror de at unger begynner å gro så snart hun får den i seg. Dette er en liten realitetssjekk: Det er faen ikke så enkelt for alle!

Jeg skjønner at folk kan tenke at det er kjipt for en unge med gamle foreldre. Man får ikke mer energi med årene, og ungene får beholde foreldre kortere enn om de var unge da de fikk dem. Jeg skjønner den, for jeg har selv ganske gamle foreldre, og jeg blir 42 år i år, så jeg er heller ikke noen ungfole. Men har ikke vi som har passert 25 mer livserfaring enn unge? Er vi ikke generelt mer modne? Og har ikke i alle fall noen av oss brukt 20- og 30-årene på å oppleve verden, og få med oss ting som vil være vanskelig (men ikke umulig) å ta med små og mellomstore unger på? Jeg for min del benyttet tida som singel og barnløs til å reise. Gjennom rundt fire år reiste jeg utenlands to ganger i året fordi jeg ønsket å oppleve ting. Ikke at jeg mener at alle skal gjøre det, men det var riktig for meg, og jeg angrer ikke et sekund. Det har gitt meg erfaringer og åpnet horisonter for meg, og det er gull verdt.

Heldigvis er det ikke vår nærmeste familie eller venner som maser. Takk og lov. Familiene våre vet heldigvis hvordan ting er, og de holder slike spørsmål for seg selv. At de nok ønsker å bli besteforeldre eller onkler og tanter regner jeg med, men de maser ikke, og det setter vi stor pris på.

Så kan vi som er barnløse nå få slippe det helvetes maset om unger framover, tror dere? Det kommer når det kommer, hvis vi vil eller kan få barn. Dere får bare vente og se.

Posted in meninger, personlig, Samfunn, tanker and tagged , , , , , .

2 Comments

  1. Jeg er så enig! Jeg var i et forhold i 7 år og vi kunne ikke få barn. Til slutt eksploderte jeg så voldsomt ovenfor svigers at de tilga meg ikke noen gang tror jeg….. fordi det var meg de maste på hele tiden, kan du ikke få barn, hva er feil med deg? til slutt skrek jeg : Snakk til sønnen dere det er for faen i meg han som er steril og ikke jeg………….skjønner du? Ikke rart det ble spetakkel…… jaja vi ble skilt etterhvert fordi han var utro, noe som jo ble enda verre for svigers…….
    Men uansett, hvem har noe med at dere skal få barn ? Ingen. Det bestemmer dere! De kommer når og om de kommer tenker jeg 🙂

    • Helt sant at det kommer når og hvis det kommer 🙂 kjenner meg igjen ang at det er meg folk spør om maser til..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.