Hold religionen unna kvinners livmor kjære politikere!

Med endringene i abortloven har noen få dypt religiøse mennesker fått lov til å bestemme over kvinners livmor. Det er til å grine av.

Natt til fredag ble det vedtatt at alle kvinner som vil ha utført en såkalt fosterreduksjon, altså å abortere en tvilling, må gjennom en nemnd for å få lov til det. Det er den første innstrammingen av abortloven siden retten til selvbestemt abort kom i 1978, altså for 41 år siden. Det er ikke en enorm innstramming, men den er illevarslende fordi den kom som følge av at Kristelig Folkeparti (KrF) fikk hestehandlet seg til det. Det er nemlig ingen andre partier i regjeringen som er for en slik innstramming. Ikke egentlig. De bare gikk inn for det for å få KrF med i regjeringen, og dermed sikre at de har rent flertall.

Nå er det ikke uvanlig med slike avtaler. Når flere partier skal samarbeide må man gi og ta, og kameler må svelges til de tyter opp i ganen. Problemet her er at et miniparti som baserer sin politikk på kristendommen har fått gjennomslag for noe som kan være starten på noe virkelig skummelt.

KrF er flinke til å ikke si det rett ut, men det er neppe noen tvil om at religionen de bekjenner seg til er mye av årsaken til at de ønsker innstramming av abortloven. KrF er et kristent parti, så det er jo egentlig naturlig. Men bør ikke avgjørelser og bestemmelser være basert på vitenskap og hva som er best for folk, og ikke ei religiøs bok, altså Bibelen? Religion er tro, og har lite med vitenskap og sunn fornuft å gjøre. Det står faktisk i Bibelen at du ikke skal drepe, samtidig som det står regler for slavehold et annet sted i den. Det vil ta alt for mye plass å fortelle om alle selvmotsigelsene i Bibelen, men de er der. Mange. Dermed er det ingen grunn til å ta den alvorlig heller, mener jeg.

At jeg ikke er spesielt glad i religion, enten det er kristendom, islam, hinduisme eller andre er ikke akkurat noen hemmelighet. Jeg hater ikke religion, men jeg misliker det sterkt. Jeg mener at politikk, og hvilke lover og regler vi skal ha i dette landet, må baseres på hva som er best for det store flertallet, og de må baseres på kunnskap. Ikke tro.

KrF har alltid vært mot selvbestemt abort. Det har de selvsagt all rett til, men hvorfor skal et parti med åtte representanter på Stortinget få bestemme? Til sammen er det 169 representanter på Stortinget, så det er ingen tvil om at dette er et lite parti. Jeg tror de aller fleste vil ha problemer med å skjønne logikken i dette. Sånt øker politikerforakten i Norge, og det er veldig dårlig nytt for demokratiet.

De som har demonstrert mot innstrammingene er redde for at det vil komme enda flere innstramminger, slik vi har sett i Alabama i USA. Heldigvis har ikke kristenfolket så mye innflytelse i Norge som de har i USA, så jeg føler meg ganske trygg på at det ikke vil bli like ille som der. Men det er likevel skremmende at religion har fått innflytelse på Norges lover. Jeg håper virkelig at dette blir siste gangen det skjer.

Posted in meninger, politikk and tagged , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.