Å stå på scenen i Trondheim var akkurat så fett som jeg trodde det ville bli

To kvelder med stand up i Trondheim kan oppsummeres med ett ord: Dritkult!

Onsdag og torsdag denne uken debuterte jeg og min kjære i trønderhovedstaden under Stand up Trondheims arrangement Uprøvd. Me Nightclub og Good Omens fikk oppleve oss i full mundur. Jeg lurer fortsatt på hvem som hadde det artigst, jeg eller publikum.

Sammen med åtte andre komikere, noen med lite erfaring, andre med mer, gjorde vi det vi kunne for å få publikum til å le. Dette var arrangementer for å teste nytt materiale, så det var ikke alt som satt like bra, men slik er det. Jeg kom med halvparten av det jeg brukte på Stand up Bodøs kveld forrige fredag. Der satt det ganske bra, og det fungerte godt også i Trondheim.

Jeg var ikke ekstremt nervøs, men litt forhøyet puls ble det. Heldigvis. Jeg har gjort stand up hvor jeg ikke har vært nervøs, og da går det som regel til helvete. Jeg tror jeg blir for avslappet da, og dermed ikke legger meg helt i selen for å gjøre mitt beste. Etter de opplevelsene ordner det seg selv, siden jeg blir nervøs for å ikke være nervøs. Puh.

Det er ikke alltid så godt å forutse hva folk ler av. Ting som er morsomt et sted er ikke alltid like morsomt andre steder, selv ikke i samme by. Ting folk lo av første kvelden lo de ikke av andre kvelden, blant annet. Det er en del av gamet. Så kan man endre på litt småting med vitsene, og kanskje fungerer de bedre etter det. Eller ikke. Det er bare å prøve seg fram.

Jeg vil si at begge kveldene gikk omtrent like bra for min del. Men andre kvelden var det et par ting som gjorde det hele litt mer spennende enn den første.

Begge steder startet jeg med å snakke litt om stedet jeg kommer fra, nemlig Sortland i Vesterålen. Man kan vel trygt si at jeg ikke akkurat er positiv i det jeg sier om hjemplassen min når jeg er på scenen. Som regel er det ikke så mange som engang vet hvor det er hen, men på Good Omens visste veldig mange hvor det er. Grunnen? De kom derfra. Jeg tenkte bare «å faen» da publikum sa det til meg, men hva kan man gjøre? Så jeg kjørte på.

Heldigvis gikk det bra. Om akkurat de som kommer fra stedet lo fikk jeg ikke med meg, men det ble i alle fall latter, og det er jo det viktigste.

Den andre tingen var jeg enda mer spent på. Torsdag kveld var det en skyteepisode i Trondheim, og jeg klarte ikke å la være å koble det mot de tre drapene som skjedde i Vesterålen for drøyt et år tilbake. Siden det nå hadde vært et drapsforsøk i Trondheim følte jeg meg hjemme der sa jeg fra scenen. Kanskje ikke akkurat min beste vits, men det fikk da latter. Litt i hvert fall.

Ellers så fikk jeg møte masse hyggelige folk, både i Stand up Trondheim og ellers, pluss at jeg fikk sett meg om i Trondheim. Dette var bare andre gangen jeg var i byen, men jeg håper det blir flere. Det er ganske mørkt der på denne tiden, men alle julelysene gjorde det likevel trivelig selv om været ikke alltid var det beste.

Resten av året skal jeg bruke til å flytte ut av leiligheten min, pluss finpusse vitser og skrive nye. Blant annet om gledene med å flytte. Så gleder jeg meg til et nytt år med nye muligheter både på scenen og ellers.

Posted in komedie, Norge, opplevelse, reising, standup and tagged , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.