Dette er de seks vanligste måtene å fjerne den hvite møkka på

Det sies at eskimoer har 300 ord for snø. Vel, nordlendinger har minst 300 ord som beskriver snømåking, hvorav ingen egner seg på trykk.

Du vet hvordan det er. Den hvite møkka laver ned, og du må ut og fjerne den fra gårdsplassen ellers blir det umulig å komme seg ut med bilen eller noe annet kjøretøy bortsett fra snøskuter. Men folk har forskjellige måter å gjøre det på. Her er noen av dem:

Den fornuftige: Du har vært lur nok til å skaffe deg traktor eller ATV, og er derfor ferdig på fem minutter. Faktisk bruker du mer tid på å koste av traktoren enn du bruker på selve brøytinga. Bra for deg, men dessverre trenger man å ha plass til beistet, pluss at en traktor koster litt.

Autistmetoden: Du fjerner snøen så nøye at det ser ut som et dansegulv etterpå. Ligger det igjen så mye som en liten snøklump er du raskt ute og fjerner den, og du får nervesammenbrudd dersom det begynner å snø mens du holder på. Helst hadde du sett at du kunne smeltet vekk alt sammen sånn at asfalten hadde ligget der tørr og fin etter at du var ferdig.

Latpeisen: Han som tar bare akkurat så mye som skal til for å komme seg ut med bilen, eller så han kan gå rimelig tørrskodd. Du måker gjerne snøen over til naboen eller bak bilen hans, og du er rask til å gjemme deg hvis du ser folk. Sånn unngår du å få kjeft. I alle fall helt til noen skriver en lapp til deg og ber deg om å se til helvete å gjøre din del av arbeidet neste gang det snør.

Treningsfanatikeren: Dette er det stikk motsatte av latpeisen. Treningsfanatikeren gleder seg hver gang det kommer snø, for da får han ekstra mosjon. Dette individet er nesten like irriterende som latpeisen siden han går rundt og er provoserende glad for snøen. Slike folk kan lett bli rammet av sitt helt personlige snøskred.

Miljøsvinet: Han har den største og mest bråkete snøfreseren i hele nabolaget. Begynner gjerne klokka sju lørdag morgen, og gir seg ikke før alt er helt perfekt. Snøkanonen sender gjerne alt sammen over til naboen, og det passer miljøsvinet perfekt. Freseren går selvsagt på 95 oktan blyfri, noe dens tolv hesters Briggs&Stratton-motor slurper unna med stor iver. Dermed blir det garantert mindre snø å måke neste vinter på grunn av den globale oppvarmingen.

Hjerteinfarktmetoden: Min personlige favoritt. Det er for oss som fyller snøskuffa maksimalt for hvert tak, og skyver den gjennom snøhaugen vi la på forrige runde. Ikke faen om vi skal gå åtte turer når det holder med sju. Det er slike som oss som gir hjerteavdelingene på sykehusene noe å gjøre hver vinter, for vi har selvsagt ikke helse til holde på slik vi gjør, sofagriser som vi er. Dermed tetter blodårene seg i kroppene vår så vi kun blir reddet fordi vinteren kjøler oss ned mens vi venter på sykebil, og skadene dermed skjer saktere enn det ellers ville gjort.

Dette er de seks vanligste måtene å måke snø på. Hvilken er din favoritt? Eller har du en som ikke står her? La meg få vite i kommentarfeltet!

Posted in humor, tanker and tagged , , , , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.