Er du i koronakarantene, og har lite å gjøre? Her er to videoer du kan kose deg med, helt gratis!

I sommer hentet jeg en traktor i Leknes i Lofoten, og kjørte den til Sulitjelma. Dette filmet jeg med min Gopro, og nå har jeg lagt det ut i to deler på YouTube.

Det er rundt 25 mil kjøring pluss en fergetur på fire timer. Du får ikke se noe særlig fra ferga, men den drøyt fem timer lange kjøreturen ligger ute i HD-kvalitet. Siden det gikk i 30-40 kilometer i timen får du se veldig mye og detaljert, så dette er en god mulighet til å nyte både Lofoten og Salten. Videoene finner du under.


For de som lurer: Traktoren er en New Holland TL90 1999-modell.

Om turen: Jeg er ikke vant til å kjøre traktor, så det var ganske spennende de første kilometerne. Jeg hadde i tillegg ei ferge jeg måtte rekke, derfor kunne jeg ikke stoppe noe særlig. Sånt er gøy når traktoren er 255 centimeter bred (altså like bred som en lastebil), og veien i ytre deler av Lofoten er ganske smal. Men det var bare å kjøre på.

Jeg lot traktoren stå i Bodø over natta, og fortsatte dagen etterpå. Det ble en fin tur, men jeg var glad da jeg kom frem, for jeg begynte å få alvorlig tresmak i ræva. Uansett, så var det en artig og spesiell tur som jeg gjerne tar igjen!

Posted in Nordland, Norge, opplevelse and tagged , , , , , , , , , .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.