Skal jeg ta sjansen på å feire min fars 90-årsdag?

På torsdag blir faren min 90 år. Men tør jeg å feire den sammen med ham?

Jeg er normalt ikke veldig redd for å bli syk, og heller ikke nå hvor koronaviruset herjer. Jeg har ingen problemer med luftveiene, og immunforsvaret mitt er nok helt normalt i tillegg til at jeg jo ikke er så ekstremt gammel med mine 42 år. Men det er noe annet når det herjer et virus som tar livet av gamle mennesker, og jeg skal nordover til foreldrene mine.

Les også: Folkehelseinstituttets (FHI) temaside om koronaviruset

Les også: Helsenorges side om risikogrupper for koronaviruset

Ikke at hverken faren min eller moren min på 78 år er ved dårlig helse. Heller tvert imot. Man skulle ikke tro at de er så gamle som de er. Men man blir jo bekymret. Det vil bli vanskelig å tilgi meg selv hvis jeg tar med meg viruset til dem, og de dør av det.

Men. Jeg er ikke verdens mest sosiale menneske, og jeg har tatt mine forholdsregler de siste ukene, så sannsynligheten for at jeg er smittet er ekstremt liten. De siste 2-3 ukene har jeg for det meste holdt meg for meg selv, og vært flink til å vaske hendene. Jeg føler meg også helt frisk, så det bør gå bra.

I det hele tatt så tyder alt på at dette skal gå greit. Jeg vil jo også være hos dem på den store dagen. Det er ikke alle forunt å bli 90 år akkurat, og i hvert fall ikke å være så sprek både fysisk og psykisk som det faren min er, så det fortjener en aldri så liten feiring selv i disse tider. Noe stort selskap blir det ikke uansett. Det er ikke helt mine foreldres stil, og særlig ikke i disse tider. Selv om jeg vet at de ikke er så veldig bekymret, så er de jo ikke dumdristige heller. Men jeg vil veldig gjerne være der.

Planen er å dra oppover på tirsdag, og bli der til søndag. Jeg må se an været så klart. Det er en kjøretur på rundt seks timer inkludert ei ferge på en time, så det bør helst ikke bli uvær. Restriksjonene som myndighetene har satt i verk er også en faktor. Nå skal jo ikke jeg til noen hytte, men jeg vil ikke risikere bot heller. Pluss at jeg skal jo nedover igjen også, derfor må jeg ha mitt på det tørre.

Det er i det hele tatt mye å tenke på i disse pandemitider. Jeg er i alle fall glad for at jeg klarer å holde hodet høvelig kaldt, og ikke bli hysterisk, pluss at jeg er i stand til å finne riktig informasjon. Det er det dessverre ikke alle som er.

Fotnote: Jeg bor i Bodø, mens de bor utenfor Sortland i Vesterålen. Begge deler er i Nordland fylke.

Posted in helse, Norge and tagged , , , , , .

4 Comments

  1. Reiser ut av kommunen er ulovlig, med mindre du har en samfunnskritisk jobb i en annen kommune. Så nei, du har faktisk ikke lov.

  2. Høres risky ut i disse dager. Med tanke på alle advarslene du har fått gjennom media tror jeg stemningen blir dårlig hvis du smitter ham. Du kommer til å bli tynget av skyldfølelse. Kanskje bedre å vente noen uker eller måneder med besøket?

    • For all del. Derfor jeg har avventet med beslutningen. Men nå har jeg snakket med dem, og vi har besluttet å avvente til påskehelga i første omgang, så får vi se. Det er vel så mye på grunn av været som viruset. Og så er det risikoen for at jeg ikke vil få lov til å dra hjem igjen etterpå dersom mer inngripede tiltak settes inn mens jeg er der oppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.